Ik heb me net aangemeld op Agestudy.nl en de app geïnstalleerd, wat moet ik nu doen?

U ontvangt de komende dagen een e-mail van de Universiteit Leiden (mailadres: agestudy@fsw.leidenuniv.nl) met verdere instructies, inclusief uw deelname-ID. Uw deelname-ID moet in de app worden geplakt.

Waar kan ik de app downloaden? Is de app gratis?

Logo quantactions

Na installatie van de app zegt mijn app ‘Initialising’ is dit normaal?

Ja, dit is normaal dit kan de komende uren zo blijven. Als het langer dan een dag duurt, stuur ons dan een e-mail op agestudy@fsw.leidenuniv.nl

Hoe activeer ik de Tapcounter App voor het onderzoek?

Stap 1. Log in en ga naar het account tabblad


Stap 2. Open de TapCounter App en druk op de menuknop


Stap 3. Open de QR-codescanner door te klikken op


Stap 4. Richt de camera op de QR-code op de paginaHoe weet ik of de app werkt?

Als uw app is geïnstalleerd en actief is, ziet u een kleine 'grafiek' aan de bovenkant van het scherm of als u naar beneden scrollt in het bovenste menu.

working app instructions

Hoe zorg ik ervoor dat de app operationeel blijft?

Start de App eens in de 2-3 dagen.

Ik heb zojuist een e-mail ontvangen van de Universiteit Leiden met het verzoek om een ‘handmatige synchronisatie’, hoe kan ik dat doen?

Volg de gele vlekken na het starten van de TapCounter-app, vergeet hierbij niet de telefoon te verbinden met WiFi, 3G of 4G (internet).

manual sync instructions

Ik heb zojuist een e-mail ontvangen van de Universiteit Leiden met de vraag om mijn APP-ID toe te sturen, hoe doe ik dat?

Kopieer uw APP-ID van ELKE Android-smartphone en -tablet die u (als enige) gebruikt.app id instructions

Ik heb zojuist een e-mail ontvangen van de Universiteit Leiden met het verzoek de ‘Apps die bovenop kunnen worden weergegeven’ opnieuw in te stellen, wat moet ik doen?

De eenvoudigste manier is om te zoeken naar ‘Bovenop weergeven’ in het zoekveld van de instellingen. Klik hierop en blader naar TapCounter en stel het in. Zie de onderstaande stappen:

reinstate instructions

Als dit niet werkt, kunt u het als volgt proberen:

reinstate instructions

De instelling optie ‘Weergeven vóór andere apps’ kan een ander naam hebben in uw telefoon, bijvoorbeeld ‘Bovenaan verschijnen’ of ‘Over andere apps tekenen

Ik heb zojuist een e-mail ontvangen van de Universiteit Leiden met het verzoek de rechten voor ‘Toegang gebruiksgegevens’ opnieuw in te stellen, wat moet ik doen?

De eenvoudigste manier is om in het zoekveld van de instellingen ‘Toegang gebruiksgegevens’ te zoeken. Klik daarop en blader naar TapCounter en stel het in. Zie de onderstaande stappen:

usage access instructions

Als dit niet werkt, kunt u het als volgt proberen:

usage access instructions

Welke gegevens worden verzameld door de TapCounter-app?

Hoeveel data gebruikt de app van mijn data plan? 

De app is ontworpen om de gegevens bij voorkeur met WiFI te synchroniseren, na meerdere mislukte pogingen zal deze gebruikmaken van 3G- of 4G-internet. De datasynchronisaties zijn echter klein, variërend van enkele KB tot enkele MB per maand. Dat wil zeggen, zo klein als bijvoorbeeld een enkele foto vastgelegd met een smartphone per maand.

Wat is de organisatie achter de TapCounter app? 

Het onderzoeksteam van de Universiteit Leiden gebruikt deze app voor dit onderzoek. Deze app wordt beheerd door de University of Zurich Spin-off QuantActions AG (Zurich) en u kunt het gedetailleerde privacybeleid hier vinden. Google Play Store en Apple Play Store wordt gebruikt om deze app te distribueren naar gebruikers zoals u. 

Hoe kan ik de App stoppen met het meten van mijn gegevens?

U kunt de App stoppen door deze gewoon te verwijderen. Let op, stuur ons alstublieft een mail om u formeel terug te trekken uit het onderzoek. Om de App te verwijderen, druk lang op het App-icoon en klik op 'Verwijderen'.

stop app instructions