Wat is EEG?

EEG meet uw breingolven door het plaatsen van een speciaal kapje op uw hoofd. Dit kapje is verbonden met een computer om de opgevangen signalen te verwerken en te bewaren. Het is een passieve meting, dit betekent dat de sensoren in het kapje simpelweg de breinsignalen opvangen. De sensoren zenden zelf geen elektrische activiteit uit.

Wat moet ik doen tijdens de EEG test?

Tijdens de EEG test zult u voornamelijk uw smartphone gebruiken terwijl u een EEG kapje en enkele additionele sensoren op uw handen draagt.

doing eeg lab session

Kan iedere participant van agestudy.nl deelnemen aan de EEG test?

Ja, iedereen kan deelnemen aan de EEG test. Dit is echter alleen mogelijk als er EEG plekken openstaan. Dus u moet zich opgeven voor de EEG test via e-mail, zodat wij u in kunnen plannen.Voordat de metingen beginnen, zullen wij delen van uw gezicht en hoofd schoonmaken met een desinfectiemiddel op alcoholbasis. Als u gevoelige huid heeft of allergisch bent voor desinfectiemiddelen op alcoholbasis, bevelen wij deze meting niet aan. De metingen vereisen ook dat u op een comfortabele stoel zit voor voor een uur of langer.

Waar zal de EEG test plaatsvinden?

De EEG metingen zullen plaatsvinden in het  Pieder de la Court gebouw van Universiteit Leiden plaatsvinden (Wassenaarseweg 52, 2333 AK Leiden)

Hoe lang duurt de EEG test?

Op de datum van de EEG meting zult u maximaal 4 uur met ons in het gebouw besteden. Tijdens deze tijd kunt u uw smartphone gebruiken met een beperkt aantal telefoongesprekken. Als u besluit deel te nemen aan het EEG onderzoek volgt er verdere toelichting. U kunt ook ontspannen en uw smartphone gebruiken in de openbare ruimtes van het gebouw, waaronder de kantine. Er zijn toiletten beschikbaar in het gebouw. Het eerste uur van de meting vindt plaats in het laboratorium.

Wat gebeurt er na de EEG test?

Voor de EEG test wordt een zoute gel gebruikt, die weggewassen kan worden met water. U bent welkom om uw haar in de douche te wassen en wij bieden ook haarnetjes aan die voorkomen dat de zoute gel uitspreidt, zodat u uw haar thuis kunt wassen.

Hoe bereid ik me voor op de EEG meting?